Anyacsoport

balint-eva

Csoportvezető: Bálint Éva

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán végeztem és a diploma óta, 17 éve dolgozom az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben szomatopedagógusként. Transzperszonális szemléletű segítő beszélgetés folytatok.

Néha szükségünk van arra, hogy egy figyelmes és megértő kívülálló meghallgasson, megossza velünk meglátásait és támogasson döntéseinkben, cselekvéseinkben.

Ez leginkább olyankor fordul elő, amikor nehézségekbe ütközünk, amellyel az embernek meg kell küzdenie.

Ilyen mikor anyává válunk. Megváltozik a világ és benne megváltozik minden de nekünk ezt nem mondták el, nem így mondták el. Nem mondták el, hogy anyának nem születünk hanem anyává válunk.

Ilyen, amikor életünkben új fejezet kezdődik, ilyen mikor szemünk fényét elengedjük és mások felügyeletére bízzuk, mikor reggelente át kell élni az elszakadás élményét.

És ilyen helyzet az is mikor sok év után hirtelen rengeteg időnk lesz, mikor újra önállóak leszünk, anyából megint nővé válunk és valahogy nem találjuk a helyünket.

A csoport kiváló lehetőség arra, hogy tanuljunk mások tapasztalataiból és a csoportfolyamatból. A csoport segít abban, hogy jobban megismerjük önmagunkat, új készségeket sajátítsunk el és gazdagítsuk emberi kapcsolatainkat.

És a csoportnak ereje van!!