Foglalkozásaink

Néptánc

Nagyon fontosnak tartjuk a magyar népi hagyományok és a népzenei kincs megismertetését a gyerekekkel.

“ A zeneinevelés fogékony szakasza ez a kor, fontos előkészítője a későbbi zenei fejlesztésnek. A kodályi elvekhez híven a kicsiknek is a legjobb, értékes zenei anyagot válogatjuk: a néphagyományt, a felnőtt játékát a gyerekkel, meghallgatásra pedig népdalokat, műdalokat hangulatkeltésként. Az emberi hangra és a személyes kapcsolatra épülő magyer zenei nevelésnek az éneklés az alapja”  Forrai Katalin

Néptánc foglalkozásunk az “Így tedd rá!” gyermeknépzenei és néptánc tanfolyamot végzett kollégánk tartja.

E népzenei kincset szeretettel adjuk át a szülőknek is, hiszen az ünnepeink és a családos összejöveteleink  mindegyike erre alapul.

Gyermekjóga

Nem gondolom, hogy ezt hosszasan kellene  magyarázni, a gyermekeknek úgyanúgy szükségük  van néha “látszólag” semmit tenni mert ekkor teszik a legtöbbet, fejlesztik a kognitív képességeiket, a kretívitásuk. Az sem elhanyagolható, hogy fejlődik a mozgáskoordinációjuk és az egyensúlyuk. De nem, nem csinálnak egyfolytában ászánákat játszanak és ismerkednek a testükkel, testképükkel, megismerik a bennük lévő érzelmeket és ennek hangot adnak állatok bőrébe bújva. Néha a gyermekeknek nehézséget jelent mozdulataik erősségének koordinálása, itt ezt is megtanulják.

Gyermekjóga foglalkozásunk a Mandala Gyermekjóga programon alapszik.

Zenei foglalkozás

A zene az életünk első nyelve.  Minden édesanya énekel a gyermekének születése első napjától.

 Miért tennénk mi másképp?

Az, hogy egy gyermek beszél-e vagy sem abszolút nem elsődleges egy zenei foglalkozáson, a  gyermek a dalocska, mondóka hallatán fel fogja ismerni azt és ennék jelét is fogyja adni, a ritmusérzék kialakulásáról pedig nem is szólva.

Sok-sok hangszert ismernek meg és próbálnak ki, megtapasztalják a hangzás sokféleségét, mélységét és magasságát. Előkerül a buborékfújó, ami csuda jó játék, de nem is olyan egyszerű megfújni, ezzel növelni   a tüdő kapacitását.

Húh, mennyi mindenre van szükségünk egy daloláshoz!

Ezek a foglalkozások pedig  épülnek  egymásra és a gyermekeink fejlődnek.

Természetesen mindenki a saját ütemében.

Kutyaterápia

Minden héten eljön hozzánk Zara kutya, a fekete labrador és végtelen türelemmel és szeretettel engedi magához a kicsiket.

Tóth Bernadett és Zara jól összeszokott páros. A képzett terápiás kutya és gazdája hétről hétre meglepik a gyerekeket egy-egy új játékkal, feladattal. Miközben játszanak egyre közelebb kerülnek Zarához és így a kutyákhoz, állatokhoz. Alagúton átbújva viszik neki a jutalomfalatot, körbevezetik, átbújnak alatta és a legjobb móka mikor a hátán tologatják a kisautókat!

Zara pedig békésen csóvál és szeret.

Elérhetőségeink

Scroll to Top
Scroll to Top