Családi bölcsőde

Mi is az a családi bölcsőde?

Mint a nevéből is kitűnik, a családi napközi családias, vagyis kis létszámú, családi környezet. Mintha a gyermek átmenne játszani egy pajtásához, ahol a gondozónak, gondozóknak mindig van ideje csak vele foglalkozni. Ahol „nyugi” van, és sok boldog gyermek.

A családi napközi életre keltése a szülők gondjaira megoldás, biztos pont a gyermekük elhelyezésében. A gondozók, nevelők saját házában, ingatlanjában kialakított napközikben, egy csoportban  5-7 gyermek napi ellátására van lehetőség. A gyermekek 20 hetes kortól egészen 14 éves korig látogathatják a családi napközit.

Családi napközink elhelyezkedéséből, adottságaiból szinte magától értetődik, hogy a környezeti nevelés, a környezetvédelem kiemelt szerepet kap a gyermekek életében.

Budapest III. kerületében Csillaghegyen egy csodás ősfás kertben áll a ház, amelyben a családi bölcsőde megtalálható. Az épület és a kert távol az utcától lehetőséget teremt arra, hogy  szinte helyben figyelhetjük meg a madarakat, hallgathatjuk az éneküket, készíthetünk madáretetőt így télen is gondoskodhatunk róluk. A fűben zajló élet is górcső alá kerül és bogarakat, hangyákat nézegethetünk. Megfigyelhetjük a víz munkáját eső után, a hó szépségét és olvadását, a jég keletkezését, az évszakok váltakozását és ritmusát, gyűjthetünk növényeket, leveleket, terméseket és felhasználhatjuk őket a foglalkozásokon.

Scroll to Top
Scroll to Top